Yeni Medya

Günümüz medya şirketleri sadece bir gazetecinin, halkla ilişkilerin ya da reklam uygulayıcısının görevlerini yerine getirmekten öte, aynı zamanda dijital medya için görsel tasarım ve içerik üretme konusunda uzman olan iletişim ve medya profesyonelleri arıyorlar.

ARUCAD’daki Yeni Medya Bölümü, öğrencileri günümüzün medya ortamına hazırlamak için eşsiz bir konumdadır. Geleceğin iletişim uzmanları olacak öğrencilerimizin eleştirel düşünme ve yaratıcı yazından, etkileşimli medya ve dijital sanat becerilerine kadar geniş bir yelpazede bilgi ve yaratıcı düşünceye sahip olması beklenmektedir.

ARUCAD’da Yeni Medya Bölümü’nü tercih eden öğrenciler, gelişen iletişim sektöründeki yeni trendlerle tanışacak, çağdaş bir anlayışla geliştirdiğimiz pedagojik yöntemlere dayalı sınıf içi öğrenimi yerel ve küresel piyasa mekanizmalarıyla ilişkilendirebilecek ve iş yaşamları boyunca onlara rehberlik etmeyi hedefleyen eğitim anlayışımızdan kesinlikle memnun kalacaktır.

AKADEMİK KADRO

  • Yrd. Doç. Dr. Ömer Yetkinel
    Bölüm Başkanı

    1985'te Lefkoşa'da doğan Ömer Yetkinel, lisansını Doğu Akdeniz Üniversitesi, yüksek lisansını University of Greenwich'te tamamladıktan sonra, iletişim alanında Büyük Veri ve Kamusal Alanın Yapısal Dönüşümü konulu doktora tezini Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2012 yılından bu yana Kıbrıs'ta çeşitli üniversitelerde dijital iletişim, multimedya prodüksiyon, sosyal medya ve film yapımı dersleri vermiştir. Son yıllarda özellikle sosya medyada kişisel bilgi güvenliği ve microtargeting üzerine araştırmalar yapmaktadır.

    2010 yılında kurduğu yapım şirketinde (InMotion) ise prodüksiyon alanında birçok reklam filmi, müzik videosu, belgesel ve kısa filmde yönetmenlik, görüntü yönetmeliği ve editörlük yapmıştır. Ayrıca aynı dönemde Kıbrıs'ta yapılan yerel, Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinde profesyonel olarak siyasal iletişim danışmanlığı yapmıştır.

    İlgi alanları arasında sanal gerçeklik, yapay zeka ve görsel-işitsel çalışmalar vardır.

    1. omer.yetkinel@arucad.edu.tr
  • Prof. Dr. Berrin Yanıkkaya

    İletişim Çalışmaları alanında Profesör olan Berrin Yanıkkaya, ARUCAD İletişim Fakültesi’nde Dekan olarak görev yapmaktadır. ARUCAD’a katılmadan önce Yeni Zelanda’da Auckland University of Technology’de School of Communication Studies’de Head of School olarak çalışmıştır. Daha öncesinde Türkiye’de Yeditepe Üniversitesi’nde 20 yıl görev yapmış, son olarak İletişim Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanlığı ve Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

    Lisans derecesini Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden (1995), yüksek lisans derecesini Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı’ndan (1999), doktora derecesini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı’ndan (2004) almıştır. 2013 yılında TÜBİTAK-BİDEB’den aldığı bursla İngiltere’de York St. John Üniversitesi’nde alternatif medya üzerine doktora sonrası araştırma yapmıştır.

    Profesör Yanıkkaya’nın akademik çalışmaları Kadın Çalışmaları, Kültürel Çalışmalar ve Medya Çalışmaları alanlarının kesişim noktasında yoğunlaşmaktadır. Akademik kariyerinin başlangıcından itibaren kadınların birer özne ve siyasal aktör olarak kültür ve medya üretiminin anlam yaratma süreçlerinde inşasına odaklanmıştır. Uluslararası konferans organizasyon komitelerinde ve danışma kurullarında, ulusal ve uluslararası çeşitli hakemli akademik dergilerin yayın ve danışma kurullarında yer almaya ve akademik projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak çalışmaya devam etmektedir.

    1. berrin.yanikkaya@arucad.edu.tr
  • Pervin Yiğit

    Yrd. Doç. Dr. Pervin Yiğit

    11 Haziran 1983’de Lefkoşa’da doğdu. Lise eğitimini Türk Maarif Koleji’nde tamamladıktan sonra 1999’da üniversite eğitimi için Ankara’ya gitti. 2004 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden, 2005 yılında ise çift anadal yaptığı ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nden lisans derecelerini aldı. Aynı yıl ODTÜ Felsefe Bölümü’nde yüksek lisans programına başladı ve 2007 yılında yüksel lisans derecesini aldı. 2008 yılında Doktorasını yapmak için İngiltere’ye Sussex Üniversitesi’ne gitti. Burada “Intellectual History” alanında, “The political thought of John Brown: Religion, Reform and International Relations” başlıklı tezi ile 2013 yılında doktorasını tamamladı. Aynı yıl Kıbrıs’a dönerek, Yakın Doğu Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde yarı zamanlı olarak “Political Philosophy” ve “Political Psychology” dersleri verdi. 2014’de ise Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamış ve 3 yıl boyunca Felsefe ve Tarih bölümlerinde çeşitli dersler vermiştir. Bu süre zarfında Lefke Avrupa Üniversitesi’nde de yarı zamanlı olarak Antropoloji ve Eğitim Felsefesi dersleri veren Dr. Yiğit, 2017 yılında Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne çalışmaya başlamıştır. Araştırma konuları iletişim ve medya sosyolojisi, ahlak felsefesi, siyaset felsefesi ve sanat felsefesi olan Dr. Yiğit, aynı zamanda haftalık yayımlanan bir derginin yayın kurulu üyesidir ve düzenli olarak bu dergide yazıları yayımlanmaktadır.

    1. pervin.yigit@arucad.edu.tr
  • Ali Azhari

    Öğretim Görevlisi Ali Azhari

    Ali Azhari, sinema yazarlığı/sinematografi alanında güzel sanatlar yüksek lisansına sahip İranlı bir sinemacı ve görüntü yönetmenidir. Yıllardır İran sinemasında profesyonel görüntü yönetmeni olarak çalışmaktadır.
    Azhari’nin araştırma alanı, interaktif ve post-sinema üzerine yoğunlaşmıştır.

    1. ali.azhari@arucad.edu.tr
  • Arvin Madghalchi

    Öğretim Görevlisi Arvin Medghalchi

    İranlı yönetmen ve illüstratördür. Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı alanlarından mezundur ve bağımsız animasyon film yönetmenliği alanında 15 yılın üzerinde bir deneyime sahiptir. Birçok uluslararası film festivalinde gösterilen ve ödül alan stop-motion türü animasyonlarıyla bilinir. İlgi alanı görsel hikaye anlatımında en iyi sonuçları elde edebilmek için karışık araç-gereç kullanmaktır. Son zamanlarda ilk animasyon filmi ve bir belgesel üzerinde çalışıyor.

    Filmografi
    2004 ‘’The Big Dream’’ 2D – 9dk
    2006 ‘’The lonely Dog’’ 2D – 4dk
    2009 Edgar Allan Poe’nun ‘’The Black Cat’’ Stop Motion – 13dk
    2013 ‘’Imperfection’’ Paper Cut Animasyon – 6dk
    2013 ‘’The Makeup’’ Cut out ve Stop Motion – 5dk
    2014 ‘’Pinocchio’’ 2D Müzik video (Resmi olarak yayınlandı) – 3dk
    2014 ‘’OMID (Hope)’’ Stop Motion – 9dk
    2016-17 ‘’Kitchen Dreams’’ Stop Motion – 14dk
    2017 ‘’In Mediterranean Arms’’ 2D – 2dk
    2016-17 ‘’Mr.Jazabgholi (Kısa animasyon dizisi, 10 bölüm) 2D
    2017 ‘’Resident of the seventh deadlock’’ Belgesel – Üzerinde çalışıyor.

    Sergiler
    Kişisel Sergi, ‘Dijital Sanat’, Mehrin Sanat Galerisi, 2004 Tahran
    Grup Sergisi, ‘Barış, Sevgi ve Dostluk’, Çocuklar için Kültür ve Sanat Merkezi, 2005 Tahran

    Ödüller
    * En İyi Animasyon Ödülü, Asya Barış Film Festivali. Pa. Edition 2017 ‘’In Mediterranean Arms’’
    * En İyi Animasyon Belgesel Ödülü, Rendezvous Film Festivali. Florida, ABD 2015 ‘’HOPE’’
    * En İyi Animasyon Ödülü, KIFEWW Film Festivali. Kolkata HİNDİSTAN 2015 ‘’HOPE’’
    * Takdire Layık Yönetmen, 5. Hasanat Kısa Film Festivali. Isfahan İRAN 2016 “HOPE”
    * Özel Mansiyon: En İyi Animasyon Yönetmeni, Mowj Film Festivali. Kish Island İRAN 2016 ‘’HOPE’’
    * Takdire Layık Animasyon, Se Ma For Film Festivali (korkunç kuklalar). POLONYA 2010 ‘’ The Black Cat’’
    * Film Afişi Tasarımı Takdir, 34. Fajr Film Festivali. İRAN 2016 ‘’ Risk Of Acid Rain’’
    * Resmi Seçim 9. River Film Festivali İTALYA 2015 ‘’HOPE’’
    * Resmi Seçim Athens Animafest YUNANİSTAN 2015 ’’HOPE’’
    * Resmi Seçim American Chi. Film Festivali ABD 2016 ’’HOPE’’
    * Resmi Seçim 52th Arvand Film Festivali İRAN 2016 ’’HOPE’’
    * Resmi Seçim XV cine prob Self founded films MEKSİKA 2016 ’’HOPE’’
    * Resmi Seçim 11th International 100 Second Film Festivali İRAN 2017 ‘’In Mediterranean Arms’’
    * Yarı Finalist, Movie valley BazzaCinema İTALYA 2017 ‘’In Mediterranean Arms’’
    * Özel Gösterim, Premier Marseille Film Festivalii FID FRANSA 2017 ‘’Kitchen Dreams’’
    * Özel Gösterim, İran'ın en iyi sanatsal performansının kutlamaları, 2017 “Tasvirsal “ (Yılın filmi)
    * Özel Jüri Ödülü, Mowj Film Festivalii Kish Island. İRAN 2017
    * Resmi Seçim, 6. Uluslararası Khorshid Deneysel Film Festivali İRAN 2017
    * Özel Gösterim, FIDMARSEILLE 2017
    * Özel Gösterim, Exground Film Festival Germany, screening Best of Iran
    * Özel Gösterim, Wisconsin İran Filmleri Festivali ABD 2018
    * Özel gösterim, 6. En İyi İran Filmleri Festivali, Paris 2018 (12-16 Haziran)
    * Resmi Seçim, Atina Animefest 2018
    * Resmi Seçim, 6. Uluslararası Changing Perspective Film Festivali İstanbul. Türkiye 2018

    1. arvin.medghalchi@arucad.edu.tr