Yeni Medya ve İletişim

Günümüz medya şirketleri sadece bir gazetecinin, halkla ilişkilerin ya da reklam uygulayıcısının görevlerini yerine getirmekten öte, aynı zamanda dijital medya için görsel tasarım ve içerik üretme konusunda uzman olan iletişim ve medya profesyonelleri arıyorlar.

ARUCAD’daki Dijital Medya Bölümü, öğrencileri günümüzün medya ortamına hazırlamak için eşsiz bir konumdadır. Geleceğin iletişim uzmanları olacak öğrencilerimizin eleştirel düşünme ve yaratıcı yazından, etkileşimli medya ve dijital sanat becerilerine kadar geniş bir yelpazede bilgi ve yaratıcı düşünceye sahip olması beklenmektedir.

ARUCAD’da Dijital Medya Bölümü’nü tercih eden öğrenciler, gelişen iletişim sektöründeki yeni trendlerle tanışacak, çağdaş bir anlayışla geliştirdiğimiz pedagojik yöntemlere dayalı sınıf içi öğrenimi yerel ve küresel piyasa mekanizmalarıyla ilişkilendirebilecek ve iş yaşamları boyunca onlara rehberlik etmeyi hedefleyen eğitim anlayışımızdan kesinlikle memnun kalacaktır.

AKADEMİK KADRO

  • Yrd. Doç. Dr. Ömer Yetkinel
    Bölüm Başkanı

    1985'te Lefkoşa'da doğan Ömer Yetkinel, lisansını Doğu Akdeniz Üniversitesi, yüksek lisansını University of Greenwich'te tamamladıktan sonra, iletişim alanında Büyük Veri ve Kamusal Alanın Yapısal Dönüşümü konulu doktora tezini Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2012 yılından bu yana Kıbrıs'ta çeşitli üniversitelerde dijital iletişim, multimedya prodüksiyon, sosyal medya ve film yapımı dersleri vermiştir. Son yıllarda özellikle sosya medyada kişisel bilgi güvenliği ve microtargeting üzerine araştırmalar yapmaktadır.

    2010 yılında kurduğu yapım şirketinde (InMotion) ise prodüksiyon alanında birçok reklam filmi, müzik videosu, belgesel ve kısa filmde yönetmenlik, görüntü yönetmeliği ve editörlük yapmıştır. Ayrıca aynı dönemde Kıbrıs'ta yapılan yerel, Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinde profesyonel olarak siyasal iletişim danışmanlığı yapmıştır.

    İlgi alanları arasında sanal gerçeklik, yapay zeka ve görsel-işitsel çalışmalar vardır.

    1. omer.yetkinel@arucad.edu.tr
  • Prof. Dr. Pınar E. Yayınoğlu

    1969, İstanbul doğumlu. Lise öğrenimini Kadıköy Kız Lisesi’nde, lisansını (1986-1990) Marmara Üniversitesi Basın-Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler programında tamamladı. Aynı üniversitenin Genel Gazetecilik programında yüksek lisans, Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği programında doktora yaptı. Reklam, turizm ve bilişim sektöründe bir süre çalıştıktan sonra, mezun olduğu Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik yaşamına başladı. Doktora sonrasında Maltepe Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi iletişim fakültelerinde akademik yaşamına devam etti. 2003 yılında Thames Valley University, 2005 yılında University of London King’s College ile University of Westminster’da misafir araştırmacı olarak bulundu. Lisans ve lisans üstü düzeyde olmak üzere iletişim bilimi, stratejik halkla ilişkiler yönetimi, marka iletişimi, araştırma yöntembilimi, medya endüstrisi ve medya yönetimi dersleri verdi. Akademik çalışmalarının yanı sıra Kocaeli ve İstanbul Üniversitesi’nde dekan yardımcılığı yaptı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi kadrosunda bulunduğu sırada, ‘stratejik yönetim ve iletişim’ üzerine çevrimiçi eğitim ile ilgili üç yıl süren bir AB Erasmus+ projesinde konsorsiyum yönetim kurulu üyesi ve araştırmacı olarak çalıştı. Projenin tamamlanmasını takiben 2018 yılında İstanbul Üniversitesi’nden emekli olarak Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığını üstlendi ve bu görevi bir yıl yürüttü. Halkla ilişkilerde araştırma, yerel yönetimlerde halkla ilişkiler, web iletişimi, kültürlerarası iletişim, marka iletişimi üzerine yayınlanmış kitapları, kitap bölümleri, makaleleri ve bildirileri bulunmaktadır. Çağdaş Türk Sanatının 40 Yılı temalı, Türkiye’nin tanınmış plastik sanatçıları ile gerçekleştirilmiş bir dizi sözlü tarih filminin de yapım koordinatörüdür. Mesleki ilgi alanı içinde, deniz gazeteciliğinin geliştirilmesi, endüstri 4.0 çağında iletişim eğitiminin dönüşümü ve yükseköğrenimde kampus dışı öğrenmenin gelişimi konuları yer almaktadır. Uzaktan eğitim ve yükseköğrenimde yeniden yapılanma (Bologna süreci) alanlarında akademik ve idari deneyim sahibidir. Macar coğrafyası, tarihi ve kültürüne özel ilgi duymakta ve ‘başlangıç seviyesinde Macarca’ sertifikası bulunmaktadır.

    1. pinar.yayinoglu@arucad.edu.tr
  • Dr. Öğr. Üyesi Aral Doğu

    1. aral.dogu@arucad.edu.tr
  • Öğretim Görevlisi Gökhan Güneyli

    Güneyli, 2011 yılında Girne Amerikan Üniversitesi'nden Bilgisayar Öğretim Ve Teknoloji Öğretmenliği Bölümünden mezun olmuş ardından Eğitim Yönetimi ve Denetimi üzerine Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Doktorası ise İletişim ve Medya üzerine devam etmektedir.

    1. gokhan.guneyli@arucad.edu.tr
  • Öğretim Görevlisi Arvin Medghalchi

    İranlı yönetmen ve illüstratördür. Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı alanlarından mezundur ve bağımsız animasyon film yönetmenliği alanında 15 yılın üzerinde bir deneyime sahiptir. Birçok uluslararası film festivalinde gösterilen ve ödül alan stop-motion türü animasyonlarıyla bilinir. İlgi alanı görsel hikaye anlatımında en iyi sonuçları elde edebilmek için karışık araç-gereç kullanmaktır. Son zamanlarda ilk animasyon filmi ve bir belgesel üzerinde çalışıyor.

    Filmografi
    2004 ‘’The Big Dream’’ 2D – 9dk
    2006 ‘’The lonely Dog’’ 2D – 4dk
    2009 Edgar Allan Poe’nun ‘’The Black Cat’’ Stop Motion – 13dk
    2013 ‘’Imperfection’’ Paper Cut Animasyon – 6dk
    2013 ‘’The Makeup’’ Cut out ve Stop Motion – 5dk
    2014 ‘’Pinocchio’’ 2D Müzik video (Resmi olarak yayınlandı) – 3dk
    2014 ‘’OMID (Hope)’’ Stop Motion – 9dk
    2016-17 ‘’Kitchen Dreams’’ Stop Motion – 14dk
    2017 ‘’In Mediterranean Arms’’ 2D – 2dk
    2016-17 ‘’Mr.Jazabgholi (Kısa animasyon dizisi, 10 bölüm) 2D
    2017 ‘’Resident of the seventh deadlock’’ Belgesel – Üzerinde çalışıyor.

    Sergiler
    Kişisel Sergi, ‘Dijital Sanat’, Mehrin Sanat Galerisi, 2004 Tahran
    Grup Sergisi, ‘Barış, Sevgi ve Dostluk’, Çocuklar için Kültür ve Sanat Merkezi, 2005 Tahran

    Ödüller
    * En İyi Animasyon Ödülü, Asya Barış Film Festivali. Pa. Edition 2017 ‘’In Mediterranean Arms’’
    * En İyi Animasyon Belgesel Ödülü, Rendezvous Film Festivali. Florida, ABD 2015 ‘’HOPE’’
    * En İyi Animasyon Ödülü, KIFEWW Film Festivali. Kolkata HİNDİSTAN 2015 ‘’HOPE’’
    * Takdire Layık Yönetmen, 5. Hasanat Kısa Film Festivali. Isfahan İRAN 2016 “HOPE”
    * Özel Mansiyon: En İyi Animasyon Yönetmeni, Mowj Film Festivali. Kish Island İRAN 2016 ‘’HOPE’’
    * Takdire Layık Animasyon, Se Ma For Film Festivali (korkunç kuklalar). POLONYA 2010 ‘’ The Black Cat’’
    * Film Afişi Tasarımı Takdir, 34. Fajr Film Festivali. İRAN 2016 ‘’ Risk Of Acid Rain’’
    * Resmi Seçim 9. River Film Festivali İTALYA 2015 ‘’HOPE’’
    * Resmi Seçim Athens Animafest YUNANİSTAN 2015 ’’HOPE’’
    * Resmi Seçim American Chi. Film Festivali ABD 2016 ’’HOPE’’
    * Resmi Seçim 52th Arvand Film Festivali İRAN 2016 ’’HOPE’’
    * Resmi Seçim XV cine prob Self founded films MEKSİKA 2016 ’’HOPE’’
    * Resmi Seçim 11th International 100 Second Film Festivali İRAN 2017 ‘’In Mediterranean Arms’’
    * Yarı Finalist, Movie valley BazzaCinema İTALYA 2017 ‘’In Mediterranean Arms’’
    * Özel Gösterim, Premier Marseille Film Festivalii FID FRANSA 2017 ‘’Kitchen Dreams’’
    * Özel Gösterim, İran'ın en iyi sanatsal performansının kutlamaları, 2017 “Tasvirsal “ (Yılın filmi)
    * Özel Jüri Ödülü, Mowj Film Festivalii Kish Island. İRAN 2017
    * Resmi Seçim, 6. Uluslararası Khorshid Deneysel Film Festivali İRAN 2017
    * Özel Gösterim, FIDMARSEILLE 2017
    * Özel Gösterim, Exground Film Festival Germany, screening Best of Iran
    * Özel Gösterim, Wisconsin İran Filmleri Festivali ABD 2018
    * Özel gösterim, 6. En İyi İran Filmleri Festivali, Paris 2018 (12-16 Haziran)
    * Resmi Seçim, Atina Animefest 2018
    * Resmi Seçim, 6. Uluslararası Changing Perspective Film Festivali İstanbul. Türkiye 2018

    1. arvin.medghalchi@arucad.edu.tr