Yeni Medya

Günümüz medya şirketleri sadece bir gazetecinin, halkla ilişkilerin ya da reklam uygulayıcısının görevlerini yerine getirmekten öte, aynı zamanda dijital medya için görsel tasarım ve içerik üretme konusunda uzman olan iletişim ve medya profesyonelleri arıyorlar.

ARUCAD’daki Yeni Medya Bölümü, öğrencileri günümüzün medya ortamına hazırlamak için eşsiz bir konumdadır. Geleceğin iletişim uzmanları olacak öğrencilerimizin eleştirel düşünme ve yaratıcı yazından, etkileşimli medya ve dijital sanat becerilerine kadar geniş bir yelpazede bilgi ve yaratıcı düşünceye sahip olması beklenmektedir.

ARUCAD’da Yeni Medya Bölümü’nü tercih eden öğrenciler, gelişen iletişim sektöründeki yeni trendlerle tanışacak, çağdaş bir anlayışla geliştirdiğimiz pedagojik yöntemlere dayalı sınıf içi öğrenimi yerel ve küresel piyasa mekanizmalarıyla ilişkilendirebilecek ve iş yaşamları boyunca onlara rehberlik etmeyi hedefleyen eğitim anlayışımızdan kesinlikle memnun kalacaktır.

AKADEMİK KADRO

  • Yrd. Doç. Dr. Cengiz Erdem
    Bölüm Başkanı

    Cengiz Erdem kültür ve iletişim, eleştirel teori, edebiyat ve yaratıcı yazarlık alanlarında uzmanlaşmış, yüksek lisans ve doktorasını İngiltere’de tamamlamıştır. Felsefe, iletişim ve edebiyat alanlarında yayınladığı birçok makalenin yanında Türkçe ve İngilizce yayınlanmış beş kitabı vardır.

    1. cengiz.erdem@arucad.edu.tr
  • Yrd. Doç. Dr. Pervin Yiğit

    Lisans ve yüksek lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde sanat ve felsefe üzerine yapan Pervin Yiğit doktorasını Sussex Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Siyaset felsefesinde özgürlük sorunsalı üzerine çalışmalar yapmaya devam ediyor.

    1. pervin.yigit@arucad.edu.tr
  • Öğretim Görevlisi Arvin Medghalchi

    İranlı yönetmen ve illüstratördür. Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı alanlarından mezundur ve bağımsız animasyon film yönetmenliği alanında 15 yılın üzerinde bir deneyime sahiptir. Birçok uluslararası film festivalinde gösterilen ve ödül alan stop-motion türü animasyonlarıyla bilinir. İlgi alanı görsel hikaye anlatımında en iyi sonuçları elde edebilmek için karışık araç-gereç kullanmaktır. Son zamanlarda ilk animasyon filmi ve bir belgesel üzerinde çalışıyor.

    Filmografi
    2004 ‘’The Big Dream’’ 2D – 9dk
    2006 ‘’The lonely Dog’’ 2D – 4dk
    2009 Edgar Allan Poe’nun ‘’The Black Cat’’ Stop Motion – 13dk
    2013 ‘’Imperfection’’ Paper Cut Animasyon – 6dk
    2013 ‘’The Makeup’’ Cut out ve Stop Motion – 5dk
    2014 ‘’Pinocchio’’ 2D Müzik video (Resmi olarak yayınlandı) – 3dk
    2014 ‘’OMID (Hope)’’ Stop Motion – 9dk
    2016-17 ‘’Kitchen Dreams’’ Stop Motion – 14dk
    2017 ‘’In Mediterranean Arms’’ 2D – 2dk
    2016-17 ‘’Mr.Jazabgholi (Kısa animasyon dizisi, 10 bölüm) 2D
    2017 ‘’Resident of the seventh deadlock’’ Belgesel – Üzerinde çalışıyor.

    Sergiler
    Kişisel Sergi, ‘Dijital Sanat’, Mehrin Sanat Galerisi, 2004 Tahran
    Grup Sergisi, ‘Barış, Sevgi ve Dostluk’, Çocuklar için Kültür ve Sanat Merkezi, 2005 Tahran

    Ödüller
    * En İyi Animasyon Ödülü, Asya Barış Film Festivali. Pa. Edition 2017 ‘’In Mediterranean Arms’’
    * En İyi Animasyon Belgesel Ödülü, Rendezvous Film Festivali. Florida, ABD 2015 ‘’HOPE’’
    * En İyi Animasyon Ödülü, KIFEWW Film Festivali. Kolkata HİNDİSTAN 2015 ‘’HOPE’’
    * Takdire Layık Yönetmen, 5. Hasanat Kısa Film Festivali. Isfahan İRAN 2016 “HOPE”
    * Özel Mansiyon: En İyi Animasyon Yönetmeni, Mowj Film Festivali. Kish Island İRAN 2016 ‘’HOPE’’
    * Takdire Layık Animasyon, Se Ma For Film Festivali (korkunç kuklalar). POLONYA 2010 ‘’ The Black Cat’’
    * Film Afişi Tasarımı Takdir, 34. Fajr Film Festivali. İRAN 2016 ‘’ Risk Of Acid Rain’’
    * Resmi Seçim 9. River Film Festivali İTALYA 2015 ‘’HOPE’’
    * Resmi Seçim Athens Animafest YUNANİSTAN 2015 ’’HOPE’’
    * Resmi Seçim American Chi. Film Festivali ABD 2016 ’’HOPE’’
    * Resmi Seçim 52th Arvand Film Festivali İRAN 2016 ’’HOPE’’
    * Resmi Seçim XV cine prob Self founded films MEKSİKA 2016 ’’HOPE’’
    * Resmi Seçim 11th International 100 Second Film Festivali İRAN 2017 ‘’In Mediterranean Arms’’
    * Yarı Finalist, Movie valley BazzaCinema İTALYA 2017 ‘’In Mediterranean Arms’’
    * Özel Gösterim, Premier Marseille Film Festivalii FID FRANSA 2017 ‘’Kitchen Dreams’’
    * Özel Gösterim, İran'ın en iyi sanatsal performansının kutlamaları, 2017 “Tasvirsal “ (Yılın filmi)
    * Özel Jüri Ödülü, Mowj Film Festivalii Kish Island. İRAN 2017
    * Resmi Seçim, 6. Uluslararası Khorshid Deneysel Film Festivali İRAN 2017
    * Özel Gösterim, FIDMARSEILLE 2017
    * Özel Gösterim, Exground Film Festival Germany, screening Best of Iran
    * Özel Gösterim, Wisconsin İran Filmleri Festivali ABD 2018
    * Özel gösterim, 6. En İyi İran Filmleri Festivali, Paris 2018 (12-16 Haziran)
    * Resmi Seçim, Atina Animefest 2018
    * Resmi Seçim, 6. Uluslararası Changing Perspective Film Festivali İstanbul. Türkiye 2018

  • Öğretim Görevlisi Gianmarco Bozoğlu

    Grafik tasarım ve özgün baskı olmak üzere İtalya ve İngiltere’de iki lisans programı tamamladıktan sonra “Sanat ve Tasarımda Eleştiri” üzerine Royal Collage of Art Londra’da master programından mezun olmuştur. Çok disiplinli tasarım ve kısa film çalışmalarını sürdürmektedir.

    1. gianmarco.bozoglu@arucad.edu.tr
  • Öğretim Görevlisi Ali Azhari

    Ali Azhari, sinema yazarlığı/sinematografi alanında güzel sanatlar yüksek lisansına sahip İranlı bir sinemacı ve görüntü yönetmenidir. Yıllardır İran sinemasında profesyonel görüntü yönetmeni olarak çalışmaktadır.
    Azhari’nin araştırma alanı, interaktif ve post-sinema üzerine yoğunlaşmıştır.